Varukorg

Köpvillkor

För att värna om dig som kund har vi gjort allt vi kan för att kunna ge dig trygghet och support. Du som kund är ALLTID trygg hos oss!


ÅLDERSGRÄNS
För att få handla på Styletower.com måste du ha fyllt 18 år eller uppnått föreskriven ålder i det land där 18 inte är myndig ålder. Genom att godkänna våra köpvillkor och genomföra din beställning medger du att du godkänner dessa villkor.


KÖP / BESTÄLLNING
Förutom att lägga beställningar i vår webbshop kan du även beställa via e-postadressen info@styletower.com.


RETURER
Du som kund har 14 dagars öppet köp (vid köp från webbutiken är det från och med den dag varan lösts ut/mottagits). Varan och förpackningen som returneras måste vara komplett och oanvänd, och eventuell plombering måste sitta kvar på produkten. Om förpackning eller delar av varan saknas, eller om varan har skadats måste du stå för kostnaderna som uppkommit. När vi har mottagit returen och konstaterat att den inte är skadad betalar vi inom 10 arbetsdagar tillbaka det belopp som du betalat för varorna exklusive frakt och eventuella avgifter. Du har alltid rätt att häva ditt köp om varan är slutsåld. Då återbetalas hela din order, inklusive frakt och avgifter.

Om du returnerar ditt köp genom att skicka den till oss, observera då att du som kund står för returavgiften. För både din och vår trygghet rekommenderar vi att du packar din retur väl och använder ett spårbart fraktalternativ. Om varan har skadats eller försvinner under transporten till oss måste du stå för kostnaderna som uppkommer. Innan något skickas tillbaka till oss måste detta anmälas via vårt returformulär.

Att låta paketet ligga kvar hos ombud tills den returneras av sig självt, hanteras som ett ej uthämtat paket.


EJ UTHÄMTADE / MOTTAGNA PAKET
Ditt paket ligger hos ombud i 7 dagar (PostNord-ombud) eller 14 dagar (andra ombud), räknat från när försändelsen anlänt till ditt ombud. Vid hemleverans görs två leveransförsök innan det returneras till oss.

För beställningar som kommit i retur på detta sätt, men där du som kund har hört av dig till oss inom 7 dagar, återbetalas ordervärdet minus frakt (79 SEK gäller vid fraktfritt) och eventuella avgifter för den valda betalmetoden vid köpet. För beställningar som kommit i retur och där du som kund inte hört av dig inom 7 dagar, återbetalas ordervärdet minus frakt och du debiteras en administrationsavgift på 269 SEK.


REKLAMATION
När du handlar hos oss har du alltid reklamationsrätt. Om du skulle motta en defekt/skadad eller felaktig vara, ersätter vi dig kostnadsfritt med en ny vara. Du måste dock meddela vår kundtjänst senast 7 dagar efter att du har mottagit varorna. Skicka orderinformation och foto på produkt, paket och eventuell emballage till info@styletower.com. Skicka inte tillbaka något innan vår kundtjänst kontaktat dig. För att få returnera en vara ska den vara oanvänd och i det skick som den var i när du mottog den. Vid godkänd reklamation skickar vi en returfraktsedel till dig. Alla reklamationer bedöms individuellt.

I butiken kan de flesta reklamationer hanteras över disk, men vi förbehåller oss rätten att ta in reklamationen för vidare undersökning och återkomma med besked inom max 7 arbetsdagar.


FRAKTSKADOR
Är paketet skadat vid hämtning/leverans så ska du reklamera direkt till transportören. Upptäcker du det när du kommer hem så kontaktar du oss. Alla skador bedöms individuellt! Ta kort på varan som gått sönder och maila detta tillsammans med ditt ordernummer till oss på info@styletower.com. Under förutsättning att varan inte är använd, att skadan har skett under frakt samt att anmälan gjorts inom 7 dagar från mottaget paket skickas en ny vara till dig. Om varan är slut ersätts du med en likvärdig vara efter kontakt med dig. Vid retur från kund står du som kund för skador som kan uppstå vid transporten, packa därmed varan väl.


PORTO OCH AVGIFTER
Våra transportörers villkor och priser för vikt och transportsätt gäller vid transport av varor till dig som kund. Vid köp av varor för över 999 SEK skickas försändelsen fraktfritt (gäller endast inom Sverige). Vänligen notera att vid val av Brev (ej spårbart) är paketet ej försäkrat, och borttappade paket ersätts ej. Vi rekommenderar PostNords MyPack Collect eller DHL Service Point för att kunna spåra paketet samt ha en försäkring mot borttappat gods.BETALNINGSALTERNATIV

Swish
Du betalar din order på direkten med din Swish app genom att välja detta i kassan och slutföra ditt köp genom att följa instruktionerna på skärmen.


Kortbetalning
Du betalar din order på direkten med ditt bankkort/kreditkort. För att betala med kort väljer du detta i kassan och slutför ditt köp. Skulle du få ett negativt besked och beställningen inte går igenom kan det ha olika förklaringar. Om du inte har matat in felaktiga uppgifter har det förmodligen med ditt kort eller kortkonto att göra, vanligtvis att det saknar täckning, att kortet är spärrat eller att giltighetstiden har gått ut. Kontakta din bank vid frågor gällande ditt kort.


Bitcoin
Du betalar din order på direkten. Efter att du lagt din order slussas du vidare för att föra över pengar från din portfölj. När det är klart slussas du tillbaka till kassan för ett godkännande om din betalning gått igenom (du har 15 minuter på dig att utföra Bitcoin-transaktionen).


Banköverföring och Bankgiro
Svenska kunder: Du sätter in totalsumman på BG-konto '5635-4061'. Ange ditt unika ordernummer (enbart siffror) som referens/meddelande. Vi avvaktar din betalning i 5 bankdagar. Så fort vi får in din betalning skickas din beställning. Om din beställning inte betalats efter 5 bankdagar makuleras din order.

Din betalning hanteras manuellt i efterhand, du kommer därför inte få någon betalningsbekräftelse från oss.

Utländska kunder: Utlandsbeställningar betalas i förskott via: IBAN: BE39 9672 3708 3019, BIC: TRWIBEB1XXX. Vår adress: Solna Strandväg 7, 17154 Solna. Eventuell överföringsavgift betalas av kund i samband med betalning.


Skicka inga förskottsbetalningar utan kontakt med oss först! Vi kan inte ansvara för t.ex. pengar, checkar och frimärken som skickas i brev om inte en speciell överenskommelse har träffats mellan oss och kunden.


Betalningsalternativ i Solna-butiken är: kortbetalning, Swish.


PRISER OCH MOMS
25% moms gäller för de flesta av våra varor idag. Ändras momsen förbehåller vi oss rätten att ändra våra priser motsvarande. Priserna kan ändras utan förvarning av omständigheter som Styletower.com inte råder över, t.ex. väsentligt ändrade råvarupriser, valutaförändringar eller ändrad moms.

Moms ingår inte för beställningar från Sverige till länder utanför EU.


ORDERBEKRÄFTELSE
En orderbekräftelse skickas ALLTID automatiskt till den e-postadress och det mobilnummer som du har angivit i dina kunduppgifter efter lagd order. Spara din orderbekräftelse inför eventuella kontakter med kundtjänst. Observera att om du inte har fått en orderbekräftelse inom 1 minut efter din lagda order finns risken att din order inte har mottagits. Om så skett, kontakta oss. Kolla även din skräppost om du inte mottagit orderbekräftelse.


KVITTO
Orderbekräftelsen du får via mail utgör ditt kvitto. Behöver du ett mer specificerat kvitto kan du kontakta vår kundtjänst på info@styletower.com. Kvittot krävs vid eventuell retur eller reklamation/garanti så spara din orderbekräftelse/kvitto tills order, leverans och eventuell retur är helt genomfört.


TULL
Vid försändelser utanför Sverige tas inga som helst ansvar för tull eller diverse begränsningar.


FELTRYCK
Vi förbehåller oss rätten att i efterhand korrigera priser, texter och bilder som tryckts fel på hemsidan.


TVIST
Tvister med anledning av dessa villkor skall avgöras i svensk domstol. Vi tar inget personligt ansvar för användning eller förbrukning av produkter på denna sida. Vid frågor eller funderingar om specifika produkter eller effekt av dessa hänvisar vi till respektive tillverkare.


FORCE MAJEURE
Styletower.com är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighetsåtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår myndighetsbeslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden.